Skip to main content
Investiciono Zlato

Zašto je investiriono zlato pravi izbor za vašu investiciju?

By 4 Decembra, 202327 Decembra, 2023No Comments7 min read

Kao što ste i sami svesni, tokom duge i turbulentne ljudske istorije, zlatu je uvek uspevalo da bez obzira na razdoblja, meridijane, istorijske prilike, ratove ili periode kulturnog procvata zadrži svoju jedinstvenu i trajnu privlačnost.
Od svoje najranije upotrebe kao sredstva plaćanja pa sve do današnje uloge važnog elementa u modernim investicionim tokovima, zlato je predstavljalo statusni simbol vrednosti i bogatstva. U današnjem neizvesnom finansijskom okruženju, kupovina investicionog zlata nudi mnoštvo razloga i prednosti za one koji se odluče da ulože svoj novac u investiciono zlato.

Investicionim zlatom bavimo se već više od 30 godina, a nedavno smo odlučili da pitamo naše redovne kupce koji su zapravo neki od razloga zbog kojih oni kupuju i drugima bi preporučili kupovinu investicionog zlata.

Da zaštitim svoju ušteđevinu u trenucima ekonomske neizvesnosti

Jedan od najubedljivijih razloga za kupovinu investicionog zlata je njegova uloga zaštite od ekonomske neizvesnosti. Vrednost zlata ima tendenciju rasta kada se tradicionalna finansijska sredstva, poput akcija i obveznica, suočavaju sa izazovima. U vremenima ekonomske nestabilnosti, kao što su finansijske krize ili visoka inflacija, zlato često održava ili povećava vrednost. Ova karakteristika ga čini atraktivnim izborom za pojedince koji ne žele da se izlože prevelikom riziku, a žele da zaštite svoju ušteđevinu.

Kupovinom zlata, pored ulaganja u obveznice i akcije, smanjujem investicioni rizik

Možemo se lako složiti. Diverzifikacija investicionog portfolija je osnovni princip upravljanja rizikom. Uključivanjem investicionog zlata u investicioni portfolio može pomoći u smanjenju rizika, jer upravo investiciono zlato jeste element koji ima nisku korelaciju sa drugim sredstvima ulaganja kao što su akcije i obveznice. Kada tradicionalne investicije opadaju, vrednost zlata može porasti, pomažući da se izbalansira ukupni učinak vaše investicije. Ova diversifikacija može biti posebno važna tokom perioda nestabilnosti tržišta, pomažući da se zaštite vaše ulaganja.

 

Smatram da tako čuvam novac tokom inflacije

Zlato ima dugu istoriju očuvanja bogatstva i prenošenja vrednosti kroz generacije. Za razliku od nacionalne ili stranih valuta, koje mogu da izgube vrednost usled inflacije, zlato se pokazalo kao sredstvo koje je uvek uspevalo da i u momentima inflacionih pritisaka zadrži svoju kupovnu moć. Kada su bankarske kamate na oročenu štednju izuzetno niske ili čak i negativne, posedovanje investicionog zlata može se posmatrati kao način da zaštitite svoju ušteđevinu i očuvate stvarnu vrednost novca tokom vremena.

Jedna od ključnih prednosti posedovanja investicionog zlata je njegova sposobnost očuvanja kupovne moći. To znači da količina dobara i usluga koju možete kupiti sa određenom količinom zlata ostaje relativno stabilna tokom vremena. Kako inflacija narušava vrednost papirne valute, kupovna moć zlata se često povećava, što ga čini pametnim izborom za one koji žele da održe svoj životni standard.

 

Za mene je to siguran izbor, znam da mogu lako kupljeno zlato ponovo prodati ako se za to ukaže potreba i ne izgubiti ili bar ne puno na vrednosti, a čak mogu i da zaradim

Još jednom, naši kupci su sasvim u pravu. Zlato je visoko likvidna imovina, što znači da se može lako kupiti i prodati na tržištu. Ova likvidnost pruža pojedincu kao ivestitoru fleksibilnost i mogućnost brzog pristupa svom novcu ako je potrebno. Bilo da želite da iskoristite iznenadnu priliku kada dođe do porasta cene investicionog zlata ili da odgovorite na finansijske hitne slučajeve u porodici, likvidnost zlata je vredan atribut i vaš kec u rukavu. Nasuprot tome, oročenom štednjom ne može se tako lako i slobodno raspolagati do isteka perioda oročenja.

 

Kupujem jer je kupovala i moja mama i baka i volimo da imamo nešto što je opipljivo i lepo i ima vrednost, a ponekad i radi poklona

Investiciono zlato ima tu osobenost da istovremeno jeste i fina, sjajna, materijalizovana vrednost koju možete videti, dodirnuti, čuvati, prenositi generacijski ili darivati. Upravo to svojstvo zlata kupcima pruža osećaj sigurnosti i kontrole nad njihovom investicijom. Za razliku od digitalne imovine, zlato nije podložno rizicima sajber napada ili krađe podataka, i baš to ga čini atraktivnim izborom za one koji cene sigurnost i stabilnost.

Pored prethodnih razloga koje su naveli naši kupci želeli bismo da istaknemo još nekoliko svojstva investicionog zlata, koja vam kao potencijalnom kupcu mogu biti interesantna, pre no se odlučite na ovaj korak.

 

Bez obzira na zemlju ili kontinent zlato je međunarodno priznata imovina

Nevezano od toga gde živite i radite, ne ulazeći u specifičnosti i ogrančenja pojedinih bankarskih sistema širom sveta, investicija u zlato je način da osigurate svoj novac i učinite ga prenosivim. Zlato je univerzalno priznato kao vredna imovina, što ga čini veoma traženim širom sveta. Može se lako zameniti za valutu ili robu u praktično bilo kojoj zemlji, što ga čini raznovrsnom investicijom koja se može koristiti gde god da krenete. Ova osobina ivesticiono zlato čini posebno privlačnim za međunarodne investitore i putnike.

Ponuda zlata je ograničena što doprinosi očuvanju vrednosti

Za razliku od nacionalnih valuta, koje se mogu štampati po želji, ponuda zlata na globalnom tržištu je ograničena. Ova oskudica doprinosi njegovoj trajnoj vrednosti. Iskopavanje novog zlata je dugotrajan i skup proces, koji pomaže u održavanju njegove retkosti. Ograničena ponuda, zajedno sa kontinuiranom potražnjom, može dovesti do povećanja cene tokom vremena.

Stabilnost u doba geopolitičke neizvesnosti

Nažalost, svedoci smo nezgodnih vremena. Geopolitički događaji, kao što su sukobi i trgovinske tenzije, globalne pandemije i drugo mogu imati značajan uticaj na finansijska tržišta. Kako je istorija najbolje pokazala, zlato ima tendenciju da dobro funkcioniše u vremenima geopolitičke nestabilnosti, što ga čini idealnom investicijom za one koji žele da zaštite svoje bogatstvo od globalne neizvesnosti.

Zlato je sjajno i lepo

Ulaganje u zlato ne samo da pruža finansijsku korist već vam omogućava da uživate u lepoti i estetici ovog plemenitog metala. Visok sjaj i bezvremenska privlačnost zlata čine ga vizuelno privlačnom imovinom, a mnogi investitori uživaju u posedovanju i prikazivanju svojih ulaganja u zlato.

Učinite vašu investiciju danas, vrednim i dugotrajnim nasleđem

Investiciono zlato može poslužiti kao opipljivo nasleđe koje prenosite budućim generacijama. Trajna vrednost i univerzalna privlačnost zlata čine ga odličnim izborom za očuvanje i prenošenje bogatstva unutar vaše porodice. Bez obzira da li razmišljate o obrazovanju svoje dece, penzionisanju ili drugim dugoročnim ciljevima, zlato može igrati ključnu ulogu u obezbeđivanju finansijske budućnosti vaše porodice.

Kako smo pokušali da vam približimo, bez obzira da li ste iskusan investitor ili tek počinjete, razmatranje investicionog zlata može biti mudra i isplativa odluka. Nezavisno od visine vašeg ulaganja i raspoloživih sredstava za investiciju postoje različite opcije koje vam ovaj dragoceni metal mogu učiniti dostupnim. KING GOLD portfolio uključuje preko 40 artikala različitih vrednosti, koji mogu zadovoljiti vaše pojedinačne potrebe.  Dok procenjujete svoje investicione opcije, zapamtite da zlato pruža ne samo finansijsku sigurnost već i opipljivo i lepo sredstvo koje može da izdrži test vremena. Za svaki dodatni savet KING GOLD tim je vaša redovna i dostupna podrška.

Leave a Reply

Call Now Button