Skip to main content

Kupovina Zlata

Istorijski najbolji način za zaštitu kapitala,
uvečanje vrednosti i smanjenje rizika

Vrhunski kvalitet zlata

 

Kompanija KING DOK jedna je od vodećih u Srbiji koja pruža mogućnost kupovine sertifikovanog investicionog zlata FINE GOLD čistoće 999,9 po Good Delivery standardu, odobrenog od strane LBMA – London Bullion Market Association (Udruženje učesnika na londonskom tržištu investicionih plemenitih metala).

Upravo ovaj sertifikat i standard daje potvrdu kvaliteta da ste kupilii zlato od proizvođača sa proverenom finoćom zlata I striktnim i proverenim procesom proizvodnje. LBMA “Good Delivery“ međunarodni proizvođači zlata obezbeđuju oko 90% svetske godišnje proizvodnje zlata.

U KING DOK-u, čuvate novac i uštedjevinu kroz kupovinu zlatnih poluga i kovanica najcenjenijih livnica u svetu, kao što su najveći i najpoznatiji proizvođač investicionog zlata u Evropi Argor Heraeus, austrijska livnica Munze Osterreich i najveća švajcarska livnica plemenitih metala Valcambi Swiss.

Kupovinom investicionog zlata kod nas – brzo, pouzdano i diskretno – dobijate najveći kvalitet uz profesionalno savetovanje, a u ponudi je i veliki izbor zlatnih pločica, poluga i dukata/ kovanica.

Pogledaj sve proizvode

Zlatne pločice i poluge

 

Zlatne poluge predstavljaju kategoriju investicionog zlata koje se smatraju najkvalitetnijim oblikom zlata i imaju zagarantovanu čistoću minimalne vrednosti 995 (99,5% čistog zlata) uz precizno definisanu težinu.

Svaka poluga u ponudi nosi naziv i logo livnice, finoću, serijski broj i dobijate je u originalnom, sigurnosnom pakovanju od samog proizvođača. Imajući u vidu da su u pitanju proizvođači sa Good Delivery liste, ovi parametri predstavljaju i sertifikat autentičnosti i garantuje kvalitet izrade i izvrsnosti proizvoda.

Lako ih možete zameniti za bilo koju likvidnu valutu bilo gde u svetu, u svakom trenutku.

Pogledaj sve proizvode

Zlatni dukati

 

Zlatni dukati ili kovanice pripadaju kategoriji investicionog zlata ukoliko je njihov stepen finoće jednak ili veći od 900 hiljaditih delova (90% čistog zlata) i ukoliko su iskovani nakon 1800 godine. Takođe, obavezne odlike ovakvih dukata je da su kroz istoriju bili ili jesu zakonsko sredstvo plaćanja u državi porekla i da se moraju prodavati po trćišnoj ceni koja nije veća od 80% od cene zlata na otvorenom tržištu (spot cene zlata).

Treba znati da kovanice za razliku od poluga nemaju sertifikat jer su bile ili su i dalje zakonsko sredstvo plaćanja, ali njihov kvalitet garantuje upravo izrada od strane renomiranih svetskih proizvođača zlata. 
Industrijski investicioni dukati proizvode se u svetski najpoznatijim livnicama registrovanim na Good Delvery listi, po jasno definisanim standardima.

Dukati kao poklon – Ne pripadaju kolekcionarskom dobru i nemaju numizmatičku vrednost ali zato predstavljaju odličan izbor za poklon u značajnim prilikama gde želite nekome da podarite trajnu vrednost.

Pogledaj sve proizvode

VREDNOST KOJA TRAJE

VREDNOST KOJA TRAJE

VREDNOST KOJA TRAJE

Zašto ulagati u investiciono zlato?

Investicija u zlato ima najbolju dugoročnu vrednost i kroz istoriju se smatra najsigurnijim vidom dugoročnog ulaganja i izvora stabilnosti jer čuva kupovnu moć vašeg novca. Razloga je mnogo.

  • Najbolja zaštita kapitala od inflacije
  • Najsigurnije dugoročno ulaganje i princip štednje
  • Velika likvidnost – aktiva koja se brzo i lako može pretvoriti u sredstvo plaćanja
  • Otpornost na finansijsko-ekonomska dešavanja
  • Vrednost zlata je konkretna i poznata u svakom trenutku
  • Vrednost zlata se kontinuirano uvećava kroz vreme kroz celu istoriju, posebno u doba kriza
  • Investiciono zlato je najkonvertabilnija valuta na svetu
  • Osloboženo plaćanja poreza na dodatu vrednost i kapitalnu dobit

Zbog očuvanja svoje vrednosti investiciono zlato je jedan od najidealnijih oblika za dugoročno investiranje, štednju i sigurnost vašeg novca.

Uvek ga možete odmah zameniti za novac, što ga čini visoko likvidnim instrumentom, a u svakom trenutku vam je poznata cena njegovog kretanja.

Takođe, za razliku od svih ostalih valuta, pokazalo se kao najotpornija valuta na različita socio-ekonomska i krizna vremena. Šta više, njegova vrednost je najčešće kroz istoriju uprtavo tada i rasla i krize su uticale na progresivno povećanje njegove vrednosti na tržištu. Najbolja je zaštita of inflacije jer uz rast inflacije, rastu i cene u svetskoj ekonomiji.
Kapital čuvan u obliku investicionog zlata je zaštićen od najrazličitijih uticaja sa svetskog monetarnog tržišta i negativnih efekata eventualne globalne ekonomske krize.

Za razliku od ostalih valuta, načina štednje ili ulaganja u nekretnine, sa investicionim zlatom ne možete ostati bez cele svoje investicije i ne zavisite od ostalih trećih lica, institucija i monetarnih centara.

Posebni benefit za ulaganje u investiciono zlato je da je u celoj EU oslobođeno svih poreza. U republici Srbiji, članom 36b Zakona o porezu na dodatu vrednost, investiciono zlato je oslobođeno plaćanja Poreza na dodatnu vrednost i kapitalnu dobit. Prema tome, pri svakoj kupovini ne plaćate PDV kao kod drugih proizvoda i time štedite 20%.
Idealan momenat za kupovinu investicionog zlata je kada steknete višak kapitala jer se cena zlata na svetskom tržištu neprestano menja.

U skladu sa vašim mogućnostima i stečenim kapitalom, uz savet naših stručnjaka, odaberite investiciono zlato po vašoj meri i na najsigurniji način štitite vrednost svoje imovine.

Kupovina investicionog zlata u King DOK-u

Investiciono zlato moćete kupiti direktno u King DOK poslovnici u Beogradu ili u našoj online prodavnici na sajtu.

Plaćanje može biti u gotovini, uplatom na bankovni račun, pouzećem ili platnim karticama u našoj poslovnici ili online prodavnici.

Za iznose iznad 10.000 evra neophodno je iznos uplatiti na King DOK bankovni račun. Za kupovinu većih količina investicionog zlata, potrebno je avansno uplatiti 30% ukupne cene.

Količina do 10g zlata može se besplatno poslati kurirskom službom, dok je za količine veće od 10g neophodno doći lično u poslovnicu gde ćete dobiti vrhunsku uslugu od naših stručnjaka.

Kao odgovorni distributor investicionog zlata najvišeg kvaliteta, transparentno komuniciramo aktuelne tržišne kupovne i prodajne cene na našem sajtu, a cene se formiraju na osnovu kretanja cene zlata na berzi i ažuriraju svakog dana na našem sajtu.

Najprodavaniji proizvodi

Call Now Button